>

Vienkāršā Napoleona kūka

Vienkāršā Napoleona kūka

500 g maskarpones siera
400 g kārtainās bezrauga mīklas
300 g iebiezinātā piena
200 g saldā krējuma
Svaigas ogas dekoram

Cepešpannā ieklāj cepampapīru, uz tā novieto mīklas plāksnes. Sadursta ar dakšiņu, apslaka ar aukstu ūdeni un cep cepeškrāsnī 200 grādos 14 minūtes.
Saldo krējumu sakuļ putukrējumā, pievieno maskarpones sieru, iebiezināto pienu un sakuļ.
Izceptās kārtainās mīklas plāksnes pārgriež horizontāli uz pusēm un veido kārtas ar sagatavoto pildījumu. Uz plāksnes uzziež krēmu un liek virsū nākamo plāksni. Veido vairākas kārtas. Kūkas augšējā kārtā smērē krēmu. Vienu tumšāk saceptu mīklas plāksni sadrupina drumstalās un pārber pāri pēdējai krēma kārtai. Lai kūka labāk ievilktos, ieteicams atstāt uz nakti ledusskapī, bet var baudīt arī uzreiz. Dekorē ar svaigām ogām.

 

Vasaras garša

Vasaras garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.