>

Kāpostu pīrāgi

Kāpostu pīrāgi

1 mazs sīpols
80 g cauraudzīša
200 g štovētu kāpostu
Mazliet eļļas cepšanai
3 kārtainās mīklas plāksnes (var izmantot saldētas)
1 ola (apsmērēšanai)

Ja izmanto saldētas kārtainās mīklas plāksnes, tās izņem no saldētavas un noliek uz miltiem pārkaisītas virsmas atlaidināties. Pēc tam katru plāksnīti pārgriež uz pusēm, iegūstot 6 kvadrātiņus.
Pannā lej mazliet eļļas, sakarsē un ber klāt sīki sagrieztu cauraudzīti un sīki sakapātu sīpolu. Maisot apcep pāris minūtes, līdz sīpoli caurspīdīgi un gaļiņa jau apcepusies. Pievieno 200 g štovētu kāpostu, maisot apcep visu kopā.
Pārsit olu un atdala baltumu no dzeltenuma, katru liek savā trauciņā. Virsmu pārkaisa ar miltiem, atlaidinātos kārtainās mīklas kvadrātiņus pa vienam liek uz virsmas un viegli izveltnē mazliet lielākus. Ar karoti liek kāpostu pildījumu vienā mīklas pusītē. Mīklas maliņas apsmērē ar olas baltumu – tas palīdzēs mīklai labāk salipt. Aiztaisa pīrādziņu, veidojot trijstūrīti, cieši piespiež mīklas maliņas ar pirkstiem un pēc tam vēl ar dakšiņu visapkārt aiztaisītajām malām. Gatavos pīrādziņus liek uz cepešplātnes, kas pārklāta ar cepamo papīru un apsmērē ar olas dzeltenumu, kas sajaukts ar karotīti auksta ūdens. Iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos cep 20–25 minūtes (līdz zeltaini brūni). Pasniedz siltus, bet arī atdzisuši garšo labi.

 

Rudens garša

Rudens garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.