>

Vistas galerts

Vistas galerts

500 g vistas kāju
500 g vistas šķiņķīšu ar kaulu
150 g vistas filejas
Burkāns
Pētersīļa sakne
Vesels, nemizots sīpols
2 laurlapas
1 tējkarote smaržīgo piparu
1 tējkarote sāls
1 tējkarote melno piparu
Neliela sauja dzērveņu
Pētersīļa lapiņas

Mārrutku krēmam
100 g skābā krējuma
1 ēdamkarote mārrutku
1 tējkarote franču sinepju
Šķipsna sāls

Gaļu liek katlā un pārlej aukstu ūdeni, lai gaļa pārklāta. Ļauj uzvārīties un izveidoties putām. Nolej ūdeni, noskalo vistu un atkal pārlej ar svaigu ūdeni. Liek vārīties.
Kad sāk veidoties putas, tās nosmeļ. Pievieno burkānu, pētersīļa sakni, sīpolu un smaržīgos piparus. Liesmu samazina līdz minimumam, uzliek vāku un turpina vārīt vēl apmēram 30 minūtes. Izzvejo šķiņķīšus, filejas, burkānu, pētersīļa sakni. Katla saturam pievieno laurlapas, sāli, piparus, pētersīļus un turpina vārīt. Pa to laiku gaļu saplucina, saknes sagriež ripiņās.
Galertam paredzētajos trauciņos kārto pētersīļa lapiņas, saknes, dzērvenes un saplucināto gaļu. Pārlej buljonu. Trauciņus pārklāj ar pārtikas plēvi. Uz nakti atstāj sastingt ledusskapī.
Pasniedz ar mārrutku krēmu.

 

Latvijas garša

Latvijas garša

Vienkāršas un gardas receptes ar Latvijas produktiem, kas iederēsies jebkurā virtuvē.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.