>

Vistas šašlika marinādes

Vistas šašlika marinādes

Kečupa marināde
150 ml kečupa
500 g atkaulotu vistas šķiņķīšu
10 g citrona sulas
8 g karija
8 g olīveļļas
6 g sāls
3 ķiploka daiviņas
3 g piparu

Bļodā saber visas sastāvdaļas un samaisa. Pievieno gabalos sagrieztus vistas šķiņķīšus un ar rokām kārtīgi samaisa. Marinē divas stundas.

Sinepju un medus marināde
500 g atkaulotu vistas šķiņķīšu
60 g maigu sinepju
60 g medus
20 g pētersīļu
10 g diļļu
5 g olīveļļas
2 g sāls
2 g piparu
1 ķiploka daiviņa

Dilles un pētersīļus smalki sagriež. Ķiploka daiviņu sarīvē uz smalkās rīves. Visas sastāvdaļas liek bļodā un samaisa. Pievieno gabalos sagrieztus vistas šķiņķīšus un ar rokām kārtīgi samaisa. Marinē divas stundas.

Etiķa marināde
500 g atkaulotu vistas šķiņķīšu
300 ml ūdens
300 ml 9% galda etiķa
22 g sāls
20 g cukura
12 g citrona sulas
4 g diļļu
7 melnie apaļie pipari
3 sīpoli
3 ķiploka daiviņas

Dilles smalki sagriež. Bļodā ielej ūdeni un galda etiķi, pievieno smalki sagrieztas dilles, sāli, cukuru, ķiploka daiviņas, melnos apaļos piparus un citrona sulu. Visu kārtīgi samaisa. Atsevišķā bļodā pamīšus kārto gabalos sagrieztus vistas šķiņķīšus un nomizotus, šķēlēs sagrieztus sīpolus. Visu pārlej ar etiķa marinādi. Marinē divas stundas.

 

Jāņu receptes

Jāņu receptes

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.