20 x 30 cm plātij
600 g sagrieztu zemeņu (gareniski sagrieztas uz pusēm)
300 g miltu
200 g cukura
180 ml piena
125 g sviesta istabas temperatūrā
2 tējkarotes cepampulvera
1 ola + 1 olas dzeltenums
1 tējkarote vaniļas cukura
Šķipsna sāls
Pāris ēdamkarotes brūnā cukura
Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Cepamtrauku ietauko. Sviestu, sāli un cukuru saputo, līdz sviests kļūst gaišāks. Pievieno olu un dzeltenumu, kā arī vaniļu un sakuļ. Turpinot putošanu, pakāpeniski pievieno pienu (tas nekas, ja masa saiet ziedos, rezultāts no tā nemainās). Miltus sajauc ar cepampulveri un pievieno sakultajai masai. Mīklu ieklāj cepamtraukā, pārklāj ar zemenēm, pārkaisa ar brūno cukuru. Cep 50 minūtes. Bauda siltu ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.