>

Ziemassvētku rulete

Ziemassvētku rulete

Biskvītam
150 g izsijātu miltu
100 g gaiši brūnā cukura
60 g izkausēta sviesta
4 olas (baltumi atdalīti no dzeltenumiem)
Šķipsna sāls
Garšvielas: tējkarote ingvera, tējkarote vaniļas cukura, pustējkarote kanēļa, pa nažagalam muskatrieksta, maltu krustnagliņu, melno piparu

Krēmam
360 g pūdercukura
200 g sviesta istabas temperatūrā
60 ml saldā krējuma
1 ēdamkarote kakao
Pa šķipsnai ingvera, kanēļa, muskatrieksta

Brūkleņu ievārījums

Krāsni sakarsē līdz 160 ºC. Ar papīru izklāj un ietauko 22 x 30 cm cepamplāti. Miltus sajauc ar sāli un garšvielām. Cukuru un olu dzeltenumus kuļ ar mikseri, līdz masa ir gaiša un gaisīga (dažas minūtes). Pievieno sviestu un sakuļ. Iemaisa miltus.
Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Lēnām un pakāpeniski iejauc mīklā. Ieklāj mīklu cepampannā un cep apmēram 10 minūtes. Gatavu nedaudz atdzesē, pārklāj ar cepampapīru, uzmanīgi aizrullē. Atdzesē ledusskapī apmēram 20 minūtes.

Ar mikseri sakuļ sviestu. Iejauc kakao un garšvielas, kā arī pūdercukuru. Kuļ apmēram piecas minūtes. Pievieno saldo krējumu un kuļ apmēram pusminūti. Ļauj atdzist ledusskapī.
Biskvītu uzmanīgi atritina, pārziež ar brūkleņu ievārījumu un stingri aizritina.
Kad krēms kļuvis vēss un stingrs, to pārziež ruletei. Vislabāk, ja visu pagatavo iepriekšējā vakarā, bet pārziež ar krēmu nākamajā dienā.
Dekorē ar cukurotiem ķiršiem, fizāļiem un dekoratīvajām pērlītēm.

 

Ziemassvētkus gaidot

Ziemassvētkus gaidot

Vietējie svētkos ir kopā pie bagātīga svētku galda. Tāpēc esam sagatavojuši gardas svētku receptes, kuras pagatavot sev un ģimenei.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.