>

Buberts ar dzērveņu ķīseli

Buberts ar dzērveņu ķīseli

500 ml piena
75 g cukura
70 g mannas
3 olas
Piparmētra

Ķīselim
1 l ūdens
200 g dzērveņu
130 g cukura
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes

Dzērvenes un piparmētru lapiņas dekorēšanai

Gatavo ķīseli. Katliņā ielej 1 l ūdens, pieber dzērvenes un vāra, līdz dzērvenes izšķīst. Tad caur sietu nokāš un izvārītās dzērvenes ar karoti izspiež caur sietu. Nokāsto šķidrumu turpina vārīt, pievienojot 130 g cukura. Maisa, līdz cukurs izšķīst, tad pievieno ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti. Nedaudz pavāra un liek dzesēties.
Buberta pagatavošanai vispirms atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumiem pievieno 75 g cukura, sablendētu piparmētru un saputo. Atsevišķā traukā stingrās putās saputo olu baltumus. Katliņā ielej pienu un liek sildīties. Neilgi pirms piens sāk vārīties, pieber mannu un, lēni vārot, nepārtraukti maisa, līdz manna uzbriest. Kad manna uzbriedusi, pievieno uzputoto olas dzeltenumu un, turpinot maisīt, nedaudz pavāra. Ņem nost no plīts un pievieno saputoto olas baltumu, to vienmērīgi iecilājot.
Dekorē ar dzērvenēm un piparmētras lapiņām.

 

Ziemas garša

Ziemas garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.