200 g auzu pārslu
140 g cukura
90 g sviesta
80 g miltu
40 g linsēklu
3 olas
Pustējkarote cepamā pulvera
Šķipsniņa sāls
Uz pannas izkausē 20 g sviesta, gaida, kad tas izkūst, tad pievieno auzu pārslas. Nedaudz apgrauzdē, līdz kļūst brūnas. Bļodā liek 70 g izkausēta sviesta, cukuru, cepamo pulveri, iesit olas un visu puto, līdz izveidojas viendabīga masa, tad pievieno auzu pārslas, linsēklas un šķipsniņu sāli. Ber klāt miltus, ik pa laikam apmaisot, līdz izveidojas viendabīga masa.
Cepampannā liek cepamo papīru, apsmērē ar sviestu. No sagatavotās masas veido apaļas cepumu formas. Liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep apmēram 20 minūtes, līdz cepumi ir zeltaini brūni.
Vienkāršas un gardas receptes ar Latvijas produktiem, kas iederēsies jebkurā virtuvē.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.