>

Fiksā soļanka

Fiksā soļanka

100 g sagrieztu mednieku desiņu
100 g sagrieztas vārītās desas
100 g saplucinātas vārītas liellopu gaļas
100 g saplucinātu vārītu vistas šķiņķīšu
200 g sālītu gurķu
150 ml gurķu sālījuma
50–80 g melno olīvu
3 ēdamkarotes tomātu pastas
2 tējkarotes kūpinātas paprikas
2 citrona šķēlītes
1,5 l dārzeņu (vai cita) buljona
1 smalki sagriezts burkāns
1 smalki sagriezts sīpols
Sāls un melnie pipari pēc garšas
Kapātas dilles un pētersīļi pasniegšanai
Eļļa apcepšanai

Lielā katlā sakarsētā eļļā apcep sīpolus un burkānus, līdz mīksti. Pēc kārtas iejauc desiņas, vārīto desu, liellopu gaļu un vistas gaļu. Dažas minūtes apcep. Pievieno olīvas un gurķus. Iemaisa papriku un tomātu pastu. Iejauc gurķu sālījumu, pārlej ar verdošu buljonu, vāra apmēram 10 minūtes. Īsi pirms gatavības pievieno citrona šķēlītes, kā arī sāli un piparus. Atļauj ievilkties. Pasniedz ar zaļumiem un, ja ir vēlēšanās, ar skābo krējumu.

 

Latvijas garša

Latvijas garša

Vienkāršas un gardas receptes ar Latvijas produktiem, kas iederēsies jebkurā virtuvē.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.