>

Kārtainie olu salāti

Kārtainie olu salāti

14 olas
350 g burkānu
250 g kartupeļu
250 g majonēzes
250 g krējuma
50 g sīpola
13 g pētersīļu
3 šķipsnas sāls
3 šķipsnas piparu
1 g ķiploku pulvera
Rīvēts siers

Novāra olas, kartupeļus un burkānus. Pagatavo mērci. Bļodā sajauc majonēzi ar krējumu, pievieno smalki sagrieztus sīpolus, sāli, piparus, ķiploku pulveri un sasmalcinātus pētersīļus. Uz paliela šķīvja uzliek regulējamu tortes veidni, kas veidos formu salātiem.
Tālāk veido kārtas. Pirmā kārta – sarīvēti vārīti kartupeļi, rūpīgi izlīdzina. Otrā kārta – 250 g sasmalcinātu vārītu olas baltumu, izlīdzina. Tālāk – puse sagatavotās krējuma un majonēzes masas. Nākamajā kārtā – sarīvēti vārīti burkāni. Tālāk atkal 250 g olas baltumu, pēc tam liek atlikušo krējuma un majonēzes masu, kuru rūpīgi izlīdzina. Plānā kārtā pārkaisa sarīvētu sieru un pa virsu pārkaisa sasmalcinātu olas dzeltenumu.
Atstāj ledusskapī ievilkties uz vienu stundu. Pēc tam uzmanīgi noņem regulējamo tortes veidni, lai izveidotos kārtains salātu tornītis. Dekorē ar pētersīļu lapiņām, pie maliņām stāvus pielipina zaļumu stiebriņus.

 

Lieldienas gaidot

Lieldienas gaidot

Klasiski Lieldienu ēdieni, olu krāsošana dabīgiem līdzekļiem, olu receptes pēcsvētku laikam. Receptes ikvienam, kas vēlas padarīt svētku galdu košu un bagātīgu.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.