>

Lieldienu kēksiņi

Lieldienu kēksiņi

180 g kviešu miltu
170 g biezpiena
150 g sviesta
150 g cukura
3 olas
1 tējkarote cepamā pulvera
Šķipsna sāls
Šķipsna vaniļas cukura

Putukrējumam:
200 ml saldā krējuma
100 g cukura
Šķipsna vaniļas cukura

Bļodā iesit olas, pieber cukuru, sāli, vaniļas cukuru un viegli sakuļ. Pievieno mīkstu sviestu un samaisa. Pieliek biezpienu un kārtīgi samaisa. Pieber miltus, cepamo pulveri un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Mīklu liek formās mazliet vairāk par pusi. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 25–30 minūtes. Tikmēr gatavo putukrējumu. Traukā lej saldo krējumu, pieber cukuru, vaniļas cukuru un uzputo. Kēksiņus dekorē ar putukrējumu un konservētām aprikožu pusītēm.

 

Lieldienas gaidot

Lieldienas gaidot

Klasiski Lieldienu ēdieni, olu krāsošana dabīgiem līdzekļiem, olu receptes pēcsvētku laikam. Receptes ikvienam, kas vēlas padarīt svētku galdu košu un bagātīgu.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.