>

Lieldienu olu vainags

Lieldienu olu vainags

500 g rauga mīklas
5 krāsotas vistu olas
5 krāsotas paipalu olas
1 ola
Nedaudz miltu

Rauga mīklu izrullē garenā desā un sadala 10 vienādos gabaliņos. Ņem divus gabaliņus un katru atsevišķi izrullē pavisam tievus. Sāk pīt bizi, liekot vienu izrullēto gabalu pāri otram, kamēr veidojas bize. Savieno abus galus, izveidojot apli (saulīti). To pašu dara ar pārējiem astoņiem gabaliņiem (katram vainadziņam vajadzīgi divi gabaliņi).
Kad pieci vainadziņi ir gatavi, tos ievieto cepamtraukā. Atsevišķi trauciņā sakuļ olu un apsmērē ar to vainadziņus. Cep krāsnī 180 grādos 40 minūtes.
Pasniedzot izkārto piecus vainadziņus aplī, ievieto tajos krāsotās olas un dekorē ar zaļumiem.

 

Lieldienas gaidot

Lieldienas gaidot

Klasiski Lieldienu ēdieni, olu krāsošana dabīgiem līdzekļiem, olu receptes pēcsvētku laikam. Receptes ikvienam, kas vēlas padarīt svētku galdu košu un bagātīgu.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.