>

Melleņu klimpas

Melleņu klimpas

600 ml ūdens
250 g saldētu vai svaigu melleņu
130 g cukura
120 ml piena
20 g kartupeļu cietes
2 olas
1 laims
Šķipsna sāls

Ķīselis:
Katliņā uzvāra 600 ml ūdens. Ber klāt 80 g cukura un mellenes. Vāra, līdz mellenes izšķīst, ik pa laikam nedaudz apmaisot. Kad mellenes izšķīdušas, pievieno sulu no viena laima un ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti. Kartupeļu cieti pievieno, lēnām maisot. Kad uzmet burbuli, uzreiz ņem nost no plīts.
Klimpas:
Bļodā iesit olas, pievieno pienu, 50 g cukura, šķipsnu sāls un visu sakuļ. Pievieno miltus, vienmērīgi maisot līdz viendabīgai mīklai. Kad tā gatava, ņem ar ēdamkaroti un laiž vārošā ūdenī, karoti noskalo trauciņā ar aukstu ūdeni un atkārto vairākas reizes. Kad klimpas uzpeld, vāra vēl vienu minūti un tad ņem ārā. Pasniedz ar ķīseli.

 

Lieldienas gaidot

Lieldienas gaidot

Klasiski Lieldienu ēdieni, olu krāsošana dabīgiem līdzekļiem, olu receptes pēcsvētku laikam. Receptes ikvienam, kas vēlas padarīt svētku galdu košu un bagātīgu.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.