>

Pildīti kartupeļi ar karija mērci

Pildīti kartupeļi ar karija mērci

3 kartupeļi
80 g šampinjonu
1 burkāns
½ sīpola
½ selerijas
3 ēdamkarotes krējuma
Šķipsna sāls
Šķipsna maltu melno piparu
Rīvēts cietais siers

Mērcītei
200 g krējuma
100 g grieķu jogurta
1 ēdamkarote citrona sulas
1 ēdamkarote karija
2 ēdamkarotes svaiga gurķa sulas
2 šķipsnas maltu melno piparu
2 šķipsnas sāls
Šķipsna Kajennas piparu

Uzvāra kartupeļus un atdzesē. Pildījumam smalki sagriež pusi sīpola un pannā nedaudz apcep, tad pievieno sagrieztus šampinjonus un sarīvētu burkānu. Cep 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pannas saturu ieber bļodiņā, pievieno sagrieztu seleriju, krējumu, sāli, piparus un kārtīgi samaisa.
Vārītajam kartupelim vidū iegriež krustiņu un miziņu rūpīgi aiz stūrīšiem atloka. Apmēram trešo daļu kartupeļa vidiņa uzmanīgi izgrebj ar tējkaroti. Izgrebto kartupeli sapilda ar sagatavoto masu, aizloka atpakaļ miziņu, pārkaisa ar rīvēto sieru. To pašu atkārto ar pārējiem kartupeļiem un cep cepeškrāsnī 250 grādos grila režīmā 20 minūtes.
Karija mērcei bļodiņā ielej krējumu un grieķu jogurtu. Pievieno citrona sulu, svaiga gurķa sulu, kariju, Kajennas piparus, maltus melnos piparus, sāli un kārtīgi samaisa.

 

Ziemas garša

Ziemas garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.