Pankūku sastāvdaļas:
Sāļā pildījuma sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Lai sanāktu plānas pankūkas, ļoti svarīga ir mīklas pagatavošana un laba panna cepšanai. Sakuļ 3 olas, tālāk pievieno pienu un šķipsniņu sāls un visu samaisa ar mikseri, bet nepieļauj putu veidošanos. Caur sietiņu sijājot pievieno 8 ēdamkarotes miltu un visu sajauc ar mikseri viendabīgā masā, beigās pievieno divas ēdamkarotes eļļu un vēlreiz samaisa.
Uzkarsē pannu un ar kausiņu ielej plānā slānī sagatavoto pankūku mīklu rotējot līdzi pannu, tā būs vieglāk vienmērīgi izlīdzināt mīklu. Sākumā apcep no vienas puses un tad pankūku apgriež un apcep otru pusi.
Sāļais pildījums: Sagriež smalki sīpolu un liek cepties līdz tie viegli apbrūnē, pievieno malto gaļu un tomātus savā sulā, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Karsto masu pilda plānajās pankūkās, apber ar sarīvētu sieru un satin pankūku. Servē uz šķīvja.
Labu apetīti!
Aizputes top! pavāre
Ikdienā strādāju par konditoru, lai arī pēc profesijas esmu pavāre. Mājās gatavoju dažādus ēdienu, bet konditorija ir mans sirdsdarbs. Savā darbā priecājos par labajām pircēju atsaukmsēm, jo zinu, ka pircēji novērtē garšu. Tuvojoties svētkiem, cepu dažādas kūkas. Piemēram, Ziemassvētku laikā tā ir siera kūka ar mandarīniem. Gatavojot šo kūku, māju piepilda smarža, kura uzbur svētku sajūtu visai ģimenei. Savukārt, Lieldienās noteikti tiek gatavots saldais no biezpiena un rozīnēm.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.