>

Ābolu un brūkleņu kūka

Ābolu un brūkleņu kūka

120 g brūkleņu
5 āboli
3 olas
2 glāzes miltu
1 glāze cukura
1 glāze kefīra
1 tējkarote sodas
Pustējkarote vaniļas cukura
Kanēlis
Sviests
Pūdercukurs


Bļodā sakuļ olas ar cukuru. Pievieno kefīru, sodu un vaniļas cukuru. Maisot lēnām pievieno miltus. Sagriež kubiņos divus ābolus, pievieno mīklai. Mīklā ieber arī veselas brūklenes, visu samaisa. Apaļo cepešpannu iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Ielej sagatavoto kūkas mīklu, virsmu dekorē ar sagrieztām ābolu šķēlīšu pusītēm. Pārkaisa ar cukuru un kanēli. Cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 45 minūtes, gatavību pārbauda ar kociņu. Kad kūka gatava, pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar svaigām brūklenēm.

 

Rudens garša

Rudens garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.