>

Sarkanbaltsarkanā burkānkūka

Sarkanbaltsarkanā burkānkūka

300 g miltu
300 g cukura
260 g krēmsiera
200 g burkānu
120 g sviesta
30 g valriekstu
6 olas
1 tējkarote sodas
Šķipsna sāls
Dzērvenes
Bezē cepumi

Sarīvē burkānus un sadrupina valriekstus. Izkausē 100 g sviesta. Bļodā liek cukuru, izkausēto sviestu, olas un sāk kult. Kuļot lēnām pieber miltus. Kuļ, kamēr izveidojusies viendabīga masa. Pievieno arī sāli un sodu, sarīvētus burkānus un sadrupinātus valriekstus. Kārtīgi samaisa. Cepamtrauku iesmērē ar sviestu, ieklāj mīklu, kuru izlīdzina pa cepamtrauku. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 35 minūtes, līdz kūka ir gatava. Kad kūka izcepusies, to atdzesē. Ja augšpusē kūka ir pacēlusies ar kalniņu – pirms pārklāj to ar krēmu, nogriež, lai kūka ir līdzena. Krēmsieru saputo ar cukuru līdz stingrai masai. Kūku visapkārt pārklāj ar krēmu. Dekorē sarkanbaltsarkanu ar dzērvenēm un bezē cepumiem.

 

Svinam Latviju!

Svinam Latviju!

Novembris iezīmē gada vispatriotiskāko laiku. Tas mums, kā vietējo uzņēmēju veikalu tīklam ir īpaši būtisks. Šajos visnotaļ sarežģītajos laikos ir svarīgi uzturēt stipru mūsu patriotisko garu un turpināt labi aizsāktās tradīcijas, kuras spēcina mūsu prātus un garu. Īpaši tematiskam svētku galdam veikalu tīkls “top!” piedāvā izmēģināt īpaši latviskas receptes.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.