500 g foreles
160 g selerijas
150 g kartupeļu
150 g burkānu
150 g baklažāna
30 g sīpola
6 g citrona sulas
5 g ķiploku sāls
3 g sāls
2 g maltu melno piparu
Olīveļļa
Citrona
Rozmarīna zariņš
Cepešpannā ar foliju liek foreli, apkaisa ar sāli un pipariem, pārlej citrona sulu. Visu kārtīgi ierīvē zivī. Pārlej ar olīveļļu, iesmērē. Pa visu cepamtrauku kārto sīpolu gredzenus. Pannas labajā augšējā stūrī kārto gabalos sagrieztu novārītu seleriju, labajā apakšējā stūrī kārto gabalos sagrieztus novārītus kartupeļus, kreisajā apakšējā stūrī kārto gabalos sagrieztus novārītus burkānus, augšējā kreisajā stūrī kārto gabalos sagrieztu novārītu baklažānu. Dārzeņus kārto blakus forelei, lai nenosegtu zivi. Apber dārzeņus ar ķiploku sāli, pārlej ar olīveļļu. Cieši pārklāj ar foliju. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 20 minūtes. Izņem no krāsns, noņem augšējo foliju un vēlreiz cep cepeškrāsnī 200 grādos 10 minūtes.
Dekorē ar citrona daiviņām un rozmarīna zaru.
Vietējie svētkos ir kopā pie bagātīga svētku galda. Tāpēc esam sagatavojuši gardas svētku receptes, kuras pagatavot sev un ģimenei.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.