>

Cūkgaļas filejas cepetis

Cūkgaļas filejas cepetis

Cūkgaļas fileja
300 g kartupeļu
150 g burkānu
70 g sviesta pupiņu
50 g zaļo pupiņu
10 g gaļas garšvielu
10 g sāls
4 g maltu melno piparu
2 ķiploku daiviņas
Olīveļļa
Rozmarīna zariņš

Sarīvē divas ķiploku daiviņas. Gaļu liek bļodā, pievieno sarīvētas ķiploka daiviņas, nedaudz olīveļļas, gaļas garšvielas, sāli un piparus. Visu kārtīgi iesmērē gaļā. Atstāj ledusskapī uz stundu ievilkties. Kad gaļa ievilkusies, pannā lej olīveļļu un apcep gaļu no visām pusēm brūnu. Kartupeļus sagriež lielos gabalos. Cepešpannā lej olīveļļu, liek gaļu, apkārt kārto kartupeļus, burkānus, zaļās pupiņas, sviesta pupiņas un uz pusēm pārgrieztu ķiploku. Pievieno sāli pēc garšas. Cep 180 grādos 90 minūtes, gaļu ik pa laikam aplejot ar šķidrumu no cepamtrauka. Kad cepetis gatavs, dekorē ar rozmarīna zariņu.

 

Latvijas garša

Latvijas garša

Vienkāršas un gardas receptes ar Latvijas produktiem, kas iederēsies jebkurā virtuvē.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.