>

Dzērveņu kēksiņi

Dzērveņu kēksiņi

200 g skābā krējuma
150 g dzērveņu
100 g sviesta
100 g krēmsiera
80 g biezpiena
50 ml saldā krējuma
3 olas
1 glāze cukura
1 glāze miltu
1 tējkarote cepamā pulvera

Dzērvenes sablendē. Bļodā liek olas, cukuru un sakuļ. Pievieno miltus, cepamo pulveri, sviestu, skābo krējumu un sablendētās dzērvenes. Visu kārtīgi samaisa. Mīklu liek formās un cep cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes. Tikmēr sagatavo krēmu. Bļodā liek biezpienu, krēmsieru, saldo krējumu, pūdercukuru, citrona sulu un saputo stingru. Krēmu ar konditorejas maisiņu uzspiež uz atdzesētiem kēksiņiem. Dekorē ar avenēm un dzērvenēm (vai citām ogām) un piparmētru lapiņām.

 

Svinam Latviju!

Svinam Latviju!

Novembris iezīmē gada vispatriotiskāko laiku. Tas mums, kā vietējo uzņēmēju veikalu tīklam ir īpaši būtisks. Šajos visnotaļ sarežģītajos laikos ir svarīgi uzturēt stipru mūsu patriotisko garu un turpināt labi aizsāktās tradīcijas, kuras spēcina mūsu prātus un garu. Īpaši tematiskam svētku galdam veikalu tīkls “top!” piedāvā izmēģināt īpaši latviskas receptes.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.