Baklažāns
200–250 g halumi siera
2 vārītas vai tvaicētas kukurūzas vālītes
Dārzeņu marinādei
100 ml olīveļļas
50 ml balzametiķa
1 tējkarote ķiploku sāls
1 tējkarote kaltēta oregano
1 tējkarote sakapātu pētersīļu
Šķipsna sāls
Šķipsna piparu
Mērcei
100 ml olīveļļas
50 ml sarkanvīna etiķa
4 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
2 sakapātas ķiploka daiviņas
1 sakapāta šalote
1 tējkarote sakapātu čili piparu
Šķipsna sāls
Šķipsna cukura
Baklažānu sagriež platās šķēlēs, katru kukurūzas vālīti sadala trijās daļās, sieru sagriež šķēlēs. Pagatavo marinādi, sajaucot visas sastāvdaļas. Iemasē dārzeņos un ļauj ievilkties apmēram 10 minūtes. Pa to laiku gatavo mērci. Visas sastāvdaļas, izņemot olīveļļu, kārtīgi sajauc un ļauj ievilkties pāris mirkļu. Kuļot lēnītēm pievieno eļļu.
Uz grozāmā grila režģa kārto balkažānus un kukurūzu. Atkarībā no grila karstuma dārzeņus no katras puses grilē 3–5 minūtes. Pievieno sieru un grilē vēl minūti no katras puses. Noņem no grila un kārto platā, lēzenā traukā. Pārslaka ar mērci un bauda siltus.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.