>

Klasiskais rasols

Klasiskais rasols

Cik saimnieču, tik recepšu, bet ar klasisku rasola recepti svētku galds vienmēr būs izdevies! Rasola sastāvdaļas vēlamas līdzīgos daudzumos, sagriežot aptuveni vienādos gabaliņos.

Sastāvdaļas
3 vidēji burkāni
3 vidēji kartupeļi
4–6 (atkarībā no lieluma) marinēti gurķi
4 olas
200 g labas doktordesas
200 g konservētu zaļo zirnīšu
Mērcei
160 g skābā krējuma
100 g majonēzes
50 g sinepju (maigākam variantam franču sinepes, stiprākam – Dižonas)
Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Sāls pēc garšas
Ap 60 g gurķu marinādes

Novāra olas, kartupeļus un burkānus ar visu mizu. Atdzesē. Kamēr dzesējas, pagatavo mērci aizdaram. Bļodā liek skābo krējumu, pievieno majonēzi un sinepes, pieber sāli un svaigi maltus melnos piparus pēc garšas, pielej gurķu marinādi. Samaisa un noliek maliņā, lai garšas savelkas. Atdzesētos kartupeļus un burkānus nomizo, olas noloba. Visas sastāvdaļas sagriež. Lielā bļodā ber nelielos kubiņos sagrieztus burkānus un kartupeļus, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu doktordesu, sīki sakapātas olas, sagrieztus marinētos gurķus un konservētus zaļos zirnīšus. Samaisa un pielej lielāko daļu pagatavotās mērces. Samaisa un skatās, cik biezus vēlas salātus. Ja vajag, pielej vēl mērci, rūpīgi samaisa. Var pievienot arī sakapātas dilles. Tad rasolu liek servējamā bļodā un dekorē, piemēram, ar konservētiem zaļajiem zirnīšiem.

 

Ziemas garša

Ziemas garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.