>

Klasiskās cūkgaļas kotletes

Klasiskās cūkgaļas kotletes

500 g maltas cūkgaļas
1 ola
Sāls pēc garšas
1 ēdamkarote ķimeņu
1 sīpols
1 liela ķiplokdaiva
2 šķēles ūdenī izmērcētas baltmaizes
2 ēdamkarotes skābā krējuma
1 ēdamkarote kartupeļu cietes
2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
Svaigi malti melnie pipari
Eļļa cepšanai

Malto gaļu liek bļodā, piesit olu, pieber sāli pēc garšas, ķimenes, ļoti sīki sakapātu sīpolu un ar ķiploku spiedni piespiež ķiplokdaivu. Pieliek arī ūdenī izmērcētas baltmaizes šķēles (ar visu ūdeni, cik tas bijis, lai nosegtu šķēles), skābo krējumu, kartupeļu cieti, sīki sakapātus svaigus pētersīļus un svaigi maltus melnos piparus.
Rūpīgi samaisa un izmīca – gaļas masa sanāk diezgan pašķidra, taču tas nodrošinās kotlešu sulīgumu). Ar mitrām rokām veido kotletes un liek cepties pannā sakarsētā eļļā. Kad viena puse apcepusies zeltaini brūna, kotletes apgriež uz otru pusi, cep pāris minūtes, tad uzliek pannai vāku, noregulē nelielu karstumu un zem vāka sautē vēl vismaz 5 minūtes.

!!! Kotlešu gatavības pakāpe atkarīga no lieluma – ja kotletes sanākušas palielas, iespējams, tās vajadzēs cept ilgāk. Tad var pannā ieliet mazliet ūdens, lai nepiedeg, un zem vāka pasautēt vēl pāris minūtes.

 

Rudens garša

Rudens garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.