>

Liellopu irbītes

Liellopu irbītes

4 šķēles liellopu karbonādes
80 g cauraudzīša
1 sīpols
40 g burkānu
40 g zaļās paprikas
3 laurlapas
3 ķiploka daiviņas
3 ēdamkarotes tomātu mērces
Zaļumi dekoram
Sāls
Pipari
Ūdens

Liellopu karbonādi sagriež šķēlēs un izklapē no abām pusēm. Sagatavo pildījumu. Cauraudzīti, burkānu, zaļo papriku sagriež gabaliņos, sīpolu sasmalcina. Veido veltnīšus. Uz gaļas šķēles liek gabaliņos sagrieztu cauraudzīti, sīpolu, burkānu un zaļo papriku. Šķēli ar dārzeņiem saritina rullītī. Ja neturas kopā, aptin ar pārtikas diegu. To pašu izdara ar pārējiem rullīšiem. Pannā uzkarsē olīveļļu, liek visus rullīšus, pārkaisa ar sāli un pipariem. Apbrūnina no visām pusēm. Kad visi veltnīši apcepti, pielej ūdeni, pieliek laurlapas un ķiploku daiviņas. Ar vāku virsū sautē vienu stundu, ik pa laikam pievienojot ūdeni. Pēc tam pievieno tomātu mērci un sautē vēl 10 minūtes. Pēc sutināšanas rullīšiem noņem diegu un dekorē ar mērcīti no pannas un zaļumiem.

 

Latvijas garša

Latvijas garša

Vienkāršas un gardas receptes ar Latvijas produktiem, kas iederēsies jebkurā virtuvē.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.