>

Salāti ar bietēs marinētām olām

Salāti ar bietēs marinētām olām

Marinādei:
6 olas
2 bietes
300 ml sarkanvīna etiķa
120 g cukura
1 tējkarote koriandra sēklu
1 tējkarote kumīna sēklu (vai ķimeņu)

Salātiem:
6 marinētas olas
2 saujas salātlapu
2 ēdamkarotes olīveļļas
½ apelsīna sulas
1 tējkarote sinepju
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
1 avokado
Sauja zaļo zirnīšu
5 sparģeļu kāti

Marinētas olas:
Katliņā pievieno sagrieztas bietes, sarkanvīna etiķi, cukuru, koriandra sēklas un kumīna vai ķimeņu sēklas. Vāra 20 minūtes. Ļauj atdzist, sablendē līdz viendabīgai masai.
Burkā liek 6 novārītas olas. Pievieno biešu masu. Liek ledusskapī uz nakti vai vismaz 3-6 stundām.

Salāti:
Olas izņem no marinādes, noskalo un pārgriež uz pusēm.
Bļodā pievieno olīveļļu, apelsīna sulu, sinepes, sāli un piparus - samaisa. Pievieno salātlapas un iecilā ar mērci.
Pa virsu liek avokado šķēles, zaļos zirnīšus, sagrieztus sparģeļus. Pasniedz ar sāli, pipariem un miziņu no apelsīna.

 

Lieldienas gaidot

Lieldienas gaidot

Klasiski Lieldienu ēdieni, olu krāsošana dabīgiem līdzekļiem, olu receptes pēcsvētku laikam. Receptes ikvienam, kas vēlas padarīt svētku galdu košu un bagātīgu.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.