>

Medus kūka

Medus kūka

Mīklai:
600 g miltu
360 g šķidra medus
330 g cukura
5 olas
4 tējkarotes sodas

Pildījumam:
600 g skābā krējuma
250 g cukura

Olas saputo ar cukuru, iemaisa medu. Rūpīgi iejauc miltus, pēc tam
sodu. No mīklas sanāk divi biskvīti.
Cepamtrauku iesmērē ar sviestu un apkaisa ar miltiem. Liek mīklu formā aptuveni 3 cm biezumā un cep 180 grādos apmēram 15 minūtes. Kamēr mīkla cepas, pagatavo pildījumu – krējumu saputo ar cukuru. Kad biskvīts gatavs, pārgriež horizontāli uz pusēm, nogriež maliņas. Uz biskvīta vienmērīgā kārtā klāj pildījumu, pa virsu liek biskvītu, atkal pildījumu, līdz visas kārtas saliktas. Pārsmērē arī pēdējo biskvīta kārtu un kūkas malas. Kūkas virsmu un sānus apkaisa ar biskvīta drupačām no nogrieztajām maliņām. Dekorē ar ogām un rīvētu balto šokolādi.

 

Rudens garša

Rudens garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.