>

Olu sāļais kišs

Olu sāļais kišs

10 olas
100 g bekona šķēļu
100 g brūno šampinjonu
30 g spinātu
3 šķipsnas sāls
3 šķipsnas piparu
3 g garšaugu garšvielas
1 sīpols
1 g timiāna
Rīvēts siers

Cepamtrauku iesmērē ar sviestu, ieklāj kārtaino mīklu un izlīdzina ar pirkstiem, līdzinot malas 5 cm garumā. Kad mīkla izlīdzināta, ievieto foliju un pielīdzina formai; ja ir pāri malām, tad atloka. Ieber pupas, lai mīkla neceļas, un liek krāsnī 180 grādos uz 20 minūtēm.
Kamēr pamatne cepas, pannā sakarsētā olīveļļā apcep nelielās strēmelēs sagrieztas bekona šķēles, kā arī sagrieztu sīpolu. Atsevišķi bļodā iesit 10 olas, pievieno smalki sagrieztus spinātus, sāli, piparus, garšaugu garšvielu, timiānu un visu kārtīgi samaisa.
Izņem cepešpannu no krāsns un uzmanīgi noņem foliju ar pupām. Uz mīklas pamatnes vienmērīgi izklāj sacepto bekonu un sīpolus. Pārkaisa rīvēto sieru. Tālāk vienmērīgā kārtā izkārto šķēlēs sagrieztus šampinjonus. Pa virsu uzlej sagatavoto olu masu. Cep krāsnī 180 grādos apmēram 30 minūtēm, līdz vidus sastindzis. Pasniedzot dekorē ar pētersīļiem un mazajiem tomātiņiem.

 

Lieldienas gaidot

Lieldienas gaidot

Klasiski Lieldienu ēdieni, olu krāsošana dabīgiem līdzekļiem, olu receptes pēcsvētku laikam. Receptes ikvienam, kas vēlas padarīt svētku galdu košu un bagātīgu.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.