>

Peldošās salas

Peldošās salas

150 ml piena
100 ml saldā krējuma
20 g cukura
2 olas (dzeltenumi atdalīti no baltumiem)
Šķipsna vaniļas cukura

Olu dzeltenumus un pusi cukura sakuļ ar mikseri, līdz iegūst gaišu, gaisīgu masu. Atsevišķi kuļ baltumus. Kad tie jau veido mīkstas smailes, pakāpeniski pievieno atlikušo cukuru un sakuļ stingru.
Nelielā katliņā liek vārīties pienu, saldo krējumu un vaniļu. Tajā vāra saputotos baltumus, pasmeļot ar ēdamkaroti, – apmēram minūti no katras puses. Liek malā.
Sakultajiem dzeltenumiem, nepārtraukti maisot, pavisam sīkā strūkliņā pievieno nelielu daļu katliņa satura (raugot, lai ola neizcepas). Sajauc un tieši tāpat, sīkā strūkliņā, nepārtraukti maisot, lej atpakaļ katlā. Maisot karsē (neļauj uzvārīties), līdz mērce nedaudz sabiezē. Ļauj mazliet atdzist, lej šķīvjos un tajā sēdina olbaltuma salas.

 

Latvijas garša

Latvijas garša

Vienkāršas un gardas receptes ar Latvijas produktiem, kas iederēsies jebkurā virtuvē.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.