Nepieciešams (2 burciņām):
200 ml saldā krējuma
2 mīkstas rupjmaizes šķēles
10 g muskovado cukura
5 g kanēļa
Šķipsna vaniļas cukura
Dzērveņu ievārījums
Saldējot žāvētas avenes pasniegšanai
Maizei nogriež garoziņu un sarīvē uz rupjās rīves. Sajauc ar cukuru un kanēli, izklāj cepešpannā un cep 15 minūtes 170 grādos. Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru.
Veido kārtojumu: burciņu lejasdaļu izkaisa ar trešo daļu rīvmaizes. Pāri klāj ievārījuma kārtu, tad pusi putukrējuma. Atkal ievārījumu un visbeidzot atlikušo rīvmaizi. Dekorē ar avenēm.
Novembris iezīmē gada vispatriotiskāko laiku. Tas mums, kā vietējo uzņēmēju veikalu tīklam ir īpaši būtisks. Šajos visnotaļ sarežģītajos laikos ir svarīgi uzturēt stipru mūsu patriotisko garu un turpināt labi aizsāktās tradīcijas, kuras spēcina mūsu prātus un garu. Īpaši tematiskam svētku galdam veikalu tīkls “top!” piedāvā izmēģināt īpaši latviskas receptes.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.