>

Sēņu risoto

Sēņu risoto

250 g apaļo rīsu
250 g sēņu
50 ml baltvīna
30 g pētersīļu
0,5 l ūdens
2 ķiploka daiviņas
Sēņu buljona kubiņš
Olīveļļa
Kubiņš sviesta

Gatavo buljonu. Katliņā ielej ūdeni, sēņu buljona kubiņu un uzvāra. Pannā izkausē sviesta kubiņu, pievieno sagrieztas sēnes un apcep. Pēc tam palielā pannā ielej olīveļļu, pievieno smalki sagrieztus ķiplokus, sagrieztus pētersīļus un apcep. Pieber rīsus un apmaisa. Pēc mirkļa pielej baltvīnu un apceptās sēnes, atkal apmaisa. Tad, nepārtraukti maisot, ik pa laikam pievieno kausiņu buljona. Procesu atkārto, līdz buljons beidzies un rīsi mīksti. Kad risoto gatavs, liek uz šķīvja, pārkaisa rīvētu cieto sieru. Dekorē ar zaļumiem un maziem novārītiem vilnīšiem.

 

Rudens garša

Rudens garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.