250 ml saldā krējuma
200 g baraviku un apšu beku
120 g novārītu vilnīšu
2 olas
13 g kartupeļu garšvielas
8 g kaltētu diļļu
7 g ķiploku pulvera
3 g sāls
3 g citronpiparu
Rīvēts siers
Saldajam krējumam pievieno olas, ķiploku pulveri, sāli, citronpiparus, kartupeļu garšvielu, kaltētas dilles un visu sakuļ ar putojamo slotiņu vai dakšiņu.
Cepamtraukā kārto šķēlēs sagrieztus kartupeļus. Kartupeļiem pa virsu vienmērīgi izlīdzina gabaliņos sagrieztas baravikas un apšu bekas. Tad atkal liek kartupeļu kārtu un tiem pa virsu – novārītus vilnīšus. Visu pārlej ar sagatavoto saldā krējuma mērci, pārklāj foliju un liek cepeškrāsnī 200 grādos 30 minūtes. Ņem ārā no cepeškrāsns, pārkaisa rīvētu sieru un cep vēl 15 minūtes bez folija. Dekorē ar sagrieztiem pētersīļiem.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.