Būs nepieciešams:
Maizes veidne
Pārtikas plēve
300 g kazas siera
4 vārītas bietes
2 ēdamkarotes majonēzes
1 ēdamkarote balzametiķa
1 tējkarote sāls
1 tējkarote sāls
Neliela sauja kapātu valriekstu
Mikrosalāti pasniegšanai
Bietes plāni sagriež (vislabāk ar slaisera palīdzību), sajauc ar balzametiķi un sāli, atstāj ievilkties. Kazas sieru sajauc ar majonēzi un sāli. Maizes formas lejasdaļu un sānu malas izklāj ar biešu šķēlēm – tā, lai tās daļēji atlaižas pāri formas malām. Neieklātu atstāj apmēram trešo daļu. Ieklāj pusi kazas siera. Pāri klāj gandrīz visas atlikušās bietes. Tad klāj atlikušo sieru. Visbeidzot aizloka pāri uz sānu malām izklātās bietes, kā arī pārklāj visas atlikušās. Pārtin pārtikas plēvi. Nospiež ar kaut ko smagu (piemēram, konservu kārbām). Atstāj vēsumā vismaz četras stundas. Pasniedz ar salātiem un rupji sakapātiem riekstiem.
Novembris iezīmē gada vispatriotiskāko laiku. Tas mums, kā vietējo uzņēmēju veikalu tīklam ir īpaši būtisks. Šajos visnotaļ sarežģītajos laikos ir svarīgi uzturēt stipru mūsu patriotisko garu un turpināt labi aizsāktās tradīcijas, kuras spēcina mūsu prātus un garu. Īpaši tematiskam svētku galdam veikalu tīkls “top!” piedāvā izmēģināt īpaši latviskas receptes.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.