>

Tomāti želejā

Tomāti želejā

2 puslitra burciņām:
250 g mazo tomātiņu
0,7 l ūdens
80 g 9 % etiķa
30 g želatīna
2 mazas paprikas
2 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes cukura
Melnie pipari
Laurlapas
Ķiploku daiviņas
Bazilika lapas

Gatavo marinādi. Katliņā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi, piparus un laurlapas. Visu apmaisa un uzvāra. Noņem no plīts. Pievieno uzbriedinātu, izšķīdinātu želatīnu.
Sterilizētā burkā kārto ķiploka daiviņas, tomātus, papriku un bazilika lapas. Pārlej pagatavoto marinādi, lai nosedz dārzeņus. 15 minūtes 80 grādos burkas pasterizē. Pēc tam aizvāko. Kad burkas atdzisušas, liek ledusskapī vai pagrabā.

 

Rudens garša

Rudens garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.