>

Valentīndienas kūka

Valentīndienas kūka

500 ml piena
250 g miltu
50 g biešu sulas
50 g cukura
30 g rīvētas apelsīna miziņas
3 olas
Šķipsna sāls

Krēmam
300 g saldā krējuma
125 g cukura
100 g krēmsiera
Šķipsna vaniļas cukura

Avenes un šokolāde dekorēšanai
Vispirms sagatavo pankūku mīklu. Bļodā iesit olas, pievieno divas ēdamkarotes cukura, sāli un nedaudz sakuļ. Tad pievieno miltus un, vienmērīgi maisot, pielej pienu, pēc tam pievieno sarīvētu apelsīna miziņu un biešu sulu. Cep pankūkas aptuveni 15 cm diametrā.
Sagatavo pildījumu kūkas kārtām. Krēmsieram pievieno vienu ēdamkaroti cukura, pielej 100 g saldā krējuma un puto, līdz izveidojas viendabīga masa. Tad atsevišķā traukā ielej 200 g saldā krējuma, pievieno 100 g cukura, vaniļas cukuru un uzputo. Pēc tam abas masas sajauc kopā. Veido kūku, starp pankūku kārtām vienmērīgi klājot putukrējuma masu. Dekorē ar avenēm, šokolādes sirsniņām un skaidiņām.

 

Ziemas garša

Ziemas garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.