3 olas
3 vidēji burkāni
140 g konservētu zaļo zirnīšu
4 marinēti gurķi
4 nelielas tvaicētas bietes
1 mazs sarkanais sīpols (ja vēlas)
Salātu mērcei
3 ēdamkarotes skābā krējuma
3 tējkarotes franču sinepju
100–120 ml paniņu
1 ēdamkarote sakapātu diļļu
Sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Burkānus novāra ar visu mizu, var vārīt kopā ar olām – tām jābūt cieti vārītām. Kamēr vārās, pagatavo salātu mērci – visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa kopā, līdz veidojas viendabīga mērce (paniņas šajā receptē palīdz salātus padarīt mitrus, lai nebūtu jāliek daudz skābā krējuma, kas ir ar daudz lielāku tauku procentu). Novārītos burkānus un olas atdzesē, nomizo un noloba, sagriež gabaliņos. Sagriež arī marinētos gurķus, bietes un ļoti sīki – sarkano sīpolu. Visu ber salātu bļodā, pārlej salātu mērci, samaisa. Dekorē ar vārītām olām un dillītēm.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.