>

Vīnā sutināti bumbieri

Vīnā sutināti bumbieri

Nepieciešams (2 personām):

500 ml sausā sarkanvīna
120 ml saldā krējuma
100 g cukura
3 ēdamkarotes krēmsiera
3 krustnagliņas
2 bumbieri
2 ēdamkarotes pūdercukura
1 apelsīna sula
1 apelsīna miziņa
1 kanēļa standziņa
1 tējkarote vaniļas cukura
Sauja brūnā cukura
Sauja grauzdētu lazdu riekstu

Katliņā lej vīnu, pievieno cukuru, apelsīna miziņu un sulu, kanēli un krustnagliņas. Uzvāra un virs lēnas liesmas karsē piecas minūtes. Bumbierus nomizo, pārgriež gareniski uz pusēm un maigi izņem sēklotni. Ielaiž katliņā un, ik pa brīdim apgrozot, karsē apmēram 20 minūtes. Bumbierus izņem no vīna un atstāj atdzesēties. Izņem arī garšvielas. Palielina liesmu un vāra vīnu vēl 5–10 minūtes, līdz tas reducējies apjomā un sabiezējis.
Pagatavo krēmu, ar mikseri saputojot saldo krējumu, krēmsieru, pūdercukuru un vaniļas cukuru.
Pagatavo griljāžu. Riekstus rupji sakapā. Pannā virs lēnas liesmas vienmērīgi izkaisa cukuru un ļauj izkust. Iemaisa riekstus. Noņem no pannas, izklāj uz šķīvīša un ļauj atdzist. Ar stampiņu viegli sadrupina.
Kārto desertu: šķīvītī ieklāj krēmu, pāri kārto bumbierus, pārlej vīna sīrupu, pārkaisa ar lazdu riekstu griljāžu.

 

Svinam Latviju!

Svinam Latviju!

Novembris iezīmē gada vispatriotiskāko laiku. Tas mums, kā vietējo uzņēmēju veikalu tīklam ir īpaši būtisks. Šajos visnotaļ sarežģītajos laikos ir svarīgi uzturēt stipru mūsu patriotisko garu un turpināt labi aizsāktās tradīcijas, kuras spēcina mūsu prātus un garu. Īpaši tematiskam svētku galdam veikalu tīkls “top!” piedāvā izmēģināt īpaši latviskas receptes.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.