>

Zaļo zirnīšu biezzupa

Zaļo zirnīšu biezzupa

Sastāvdaļas zupai:

  • 400g saldēti vai svaigi zaļie zirnīši
  • 1l jau gatavs buljons vai buljona kubiciņš
  • Puravs
  • 10 kaltētas vai 5 svaigas piparmētru lapas
  • Sviests cepšanai
  • Sāls un citronpipari

Sastāvdaļas servēšanai:

  • 1 liels, gatavs avokado
  • Pilngraudu rupjmaize

Pagatavošana:

Pannā izkausētā sviestā apcep ripiņās sagrieztu puravu, pievieno sāli un citronpiparus pēc garšas. Liek katliņā, pievieno zirnīšus un aplej ar gatavo buljonu vai arī karstu ūdeni un pievieno buljona kubiņu. Visu uzvāra tiklīdz zirnīši mīksti, īsu brīdi pirms tiek izslēgta plīts pievieno piparmētras. Pēc tam masu sablendē un atkārtoti uzvāra.

Pasniedz siltu un garšas dažādībai kopā ar pilngraudu rupjmaizi uz kuras izkārto sagrieztu, svaigu avokado.

Labu apetīti!

Zaļo zirnīšu biezzupa

Svetlana Petrova

Dobeles top! pavāre

No bērnības vēlējos kļūt par pavāru. Atceros, visu laiku eksperimentēju un mēģināju atkal un atkal… Līdz bija tā brīnišķīgā sajūta, ka izdodas. Šo izdošanās sajūtu dēļ arī kļuvu par pavāri. Var teikt, ka mana profesija ir mērķtiecīgi, kopš bērnības izvēlēta. Protams, arī mana ģimene novērtē to, ka tiek lutināta. Mājās gatavoju visu un eksperimentēju ar receptēm. 

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.