Zaļumu mērcei:
140 g sagriezta gurķa
30 g jauno zirnīšu dzinumu
20 g timiāna
20 g bazilika
8 g ciedru riekstu
1 ēdamkarote olīveļļas
Sāls
Malti melnie pipari
Ziedkāpostu karbonādei:
1,5 cm bieza ziedkāposta šķēle
1 ola
Sāls
Malti melnie pipari
Rīvmaize
Olīveļļa
Rozmarīns
Zaļo zirnīšu dzinumi
Tomātiņi
Gatavo mērci. Blenderī liek timiānu, baziliku, sagrieztus gurķus, jauno zirnīšu dzinumus, sāli, piparus un pievieno olīveļļu. Visu sablendē līdz viendabīgai masai. Pievieno sadrupinātus ciedru riekstus un sablendē.
Novāra ziedkāpostu, līdz tas ir mīksts. 1,5 cm biezu ziedkāposta šķēli liek uz šķīvja, no abām pusēm apkaisa ar sāli, pipariem, apsmērē ar olu un pārkaisa rīvmaizi. Uz pannas apcep no abām pusēm, līdz karbonāde kļūst zeltaini brūna.
Pasniedz ar zaļumu mērci, dekorē ar rozmarīnu, zaļo zirnīšu dzinumiem un mazajiem tomātiņiem.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.