>

Ziemassvētku kēkss

Ziemassvētku kēkss

250 g miltu
200 g zemesriekstu
150 g mandeļu
150 g brūnā cukura
100 g sviesta
60 g gaišās šokolādes gabaliņu
60 g tumšās šokolādes gabaliņu
50 g medus
35 g piena
20 g piparkūku garšvielu
10 g kakao
10 g cepamā pulvera
Kausēta baltā šokolāde
Rozmarīna zariņi
Dzērvenes
Dzērvenes pūdercukurā

Bļodiņā lej uzsildītu pienu, pievieno medu, sajauc, izšķīdinot medu. Pievieno izkausētu sviestu, visu sajauc.
Bļodā liek miltus, sasmalcinātas mandeles, brūno cukuru, kakao, cepamo pulveri, piparkūku garšvielu, nedaudz sasmalcinātu zemesriekstu, gaišās šokolādes gabaliņus, tumšās šokolādes gabaliņus. Visu kārtīgi samaisa. Tad pievieno sagatavoto piena un sviesta masu. Visu kārtīgi samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
Cepamo formu iesmērē ar sviestu un pilda mīklu, augšu vienmērīgi nolīdzinot. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 50 minūtes.
Kad kēkss gatavs, to pārlej ar izkausētu balto šokolādi, izveido vainadziņu no rozmarīna zariņiem un dekorē ar dzērvenēm un dzērvenēm pūdercukurā.

 

Ziemassvētkus gaidot

Ziemassvētkus gaidot

Vietējie svētkos ir kopā pie bagātīga svētku galda. Tāpēc esam sagatavojuši gardas svētku receptes, kuras pagatavot sev un ģimenei.

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.