450 g cepeškrāsnī apbrūninātas rudzu maizes
3 l vārīta ūdens
30 g rauga
120 g cukura
1 ēdamkarote medus
40 g rozīņu
Cepeškrāsnī apbrūnina rudzu maizes šķēles. Pēc tam tās liek katlā, kur pārlej ar vārītu ūdeni, samaisa. Trauku pārsedz un noliek uz 3 stundām istabas temperatūrā. Pēc 3 stundām ūdeni ar maizi izkāš caur smalku sietu. Šķidrumam pievieno medu, rozīnes, 100 g cukura un atdzīvinātu raugu. Maisa, līdz medus un cukurs izkūst. Raudzē 12 stundas istabas temperatūrā. Pēc 12 stundām nokāš un liek ledusskapī slēgtā traukā. Pēc 24 stundām kvass gatavs.
TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.