>

Rudzu maizes kvass

Rudzu maizes kvass

450 g cepeškrāsnī apbrūninātas rudzu maizes
3 l vārīta ūdens
30 g rauga
120 g cukura
1 ēdamkarote medus
40 g rozīņu

Cepeškrāsnī apbrūnina rudzu maizes šķēles. Pēc tam tās liek katlā, kur pārlej ar vārītu ūdeni, samaisa. Trauku pārsedz un noliek uz 3 stundām istabas temperatūrā. Pēc 3 stundām ūdeni ar maizi izkāš caur smalku sietu. Šķidrumam pievieno medu, rozīnes, 100 g cukura un atdzīvinātu raugu. Maisa, līdz medus un cukurs izkūst. Raudzē 12 stundas istabas temperatūrā. Pēc 12 stundām nokāš un liek ledusskapī slēgtā traukā. Pēc 24 stundām kvass gatavs.

 

Jāņu receptes

Jāņu receptes

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.