>

Upeņu zefīrs

Upeņu zefīrs

400 g cukura
140 g upeņu
80 g olu baltumu
50 g ūdens
13 g želatīna
Pūdercukurs

Katlā ieber upenes un cukuru. Maisot karsē uz lēnas uguns, līdz cukurs izkūst. Kad cukurs izkusis, masu izkāš caur sietu. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus stingrās putās. Karsto upeņu sīrupu lēnām pievieno saputotajām olām, nepārtraukti maisot ar mikseri. Tad, turpinot maisīt, lēnām lej klāt uzbriedināto želatīnu. Turpina maisīt, līdz konsistence ir stingra un notur formu.
Ņem konditorejas maisiņu ar uzgali, masu pilda maisiņā un spiež zefīra rozes uz cepampapīra. Liek 12 stundas pastāvēt. Pēc tam zefīrus apkaisa ar pūdercukuru, pusītes savieno kopā ar apakšiņām, kas vēl būs mīkstas un lipīgas.

Vasaras garša

Vasaras garša

uz augšu

TOP! © 2016 Visas tiesības aizsargātas.